Рейтинг 7.11
Трейлър
Bookmark

Hi no Tori

火の鳥
Заглавие: Жар-Птица Статус: Completed Студио: , Година: мар. 1980 г. до юни 27, 2004 г. Времетраене: 24/60 минути на епизод Сезон: Държава: Тип: TV Епизоди: 13 Още: 4 Филма + Live-Action Видео: XviD/MPEG-4; 23,976 fps; 720×400 (1 500 Kbps) Аудио: Японско; 2-канално; AC-3; 48.0 KHz (224 Kbps) Публикувано от: qnkov Качено: Обновено:

Резюме

Сериалът разказва пет от останалите глави на комикса. Разпределени са ето така:

Епизоди от 1 до 4: глава „Зора“: Събитията се развиват още в зората на цивилизацията, във време на суеверия и непрестанни войни. Химико, владетелка на страната Яматай, не може да се примири със старостта и наближаващата смърт, затова изпраща войски в Огнената страна с цел да заловят легендарната жар-птица, чиято кръв дарява вечен живот. По нейна заповед, те избиват местното племе, ала не предполагат, че много по-голяма заплаха дебне собствената им страна.

Епизоди 5 и 6: глава „Възкресение“: Животът на Земята залинява. Хората се преселват на Луната. Сред тях е Леона, който работи в изследователска лаборатория. При взрив по време на експеримент той почти умира. С помощта на модерна хирургия и изкуствени имплантанти, Леона е върнат към живота, но това, което възприемат очите му вече не е същото, което виждат останалите хора.

Епизод 7: глава „Преображение“: Принцеса Саконноске получава шанс да отърве себе си и народа от тиранията на безскрупулния си баща, когато той е повален от тежка болест. За целта тя убива единствения човек, който може да го излекува – монахинята Яо Бикуни. Ала Саконноске дори не предполага, че събитията, които ще последват, всъщност вече са се случили преди 30 години.

Епизоди от 8 до 11: глава „Слънце“: Харима е принц от рода Кудара, чийто народ е безмилостно избит. Нападателите решават да се изгаврят с принца и вместо да го убият, го превръщат в полу-човек полу-вълк. Все пак, въпреки ужасяващия си вид, той намира хора, които го приемат. Ала императорът на страната, в която живее, решава да наложи будизма като единствена религия. Това поставя Харима и неговите съселяни пред изключително тежък проблем, който трябва бързо да решат.

Епизоди 12 и 13: глава „Бъдеще“: 3403-та година. Планетата умира, а хората живеят в огромни подземни градове. Професор Сарта отчаяно се опитва да открие тайната на сътворението и да върне живота отново, докато останалите хора безмилостно се избиват помежду си. Ненадейно той получава шанс да осъществи мечтата си с помощтта на извънземна форма на живот, наречена „муупи“. Но дали планът му ще успее и кога ще стане това вече е извън пределите на неговите знания и живот.

 

Информация за превода
Превод: Sayron Cordin

Редакция:

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 13/13 епизода 4/4 филма + Live-Action

Преведено по релийза на: Неизвестен

Сркийншотове

Линкове за сваляне

Коментар

КЪМ МАНГА САЙТА
error: Съдържанието е защитено!
1
0
Защо не драснете едно коментарче?x