Рейтинг 7.70
Трейлър
Bookmark

Tenkuu no Escaflowne

天空のエスカフローネ
Заглавие: Видението за Ескафлоне Статус: Completed Студио: Година: апр. 02, 1996 г. до сеп. 24, 1996 г. Времетраене: 24 минути на епизод Държава: Тип: TV Епизоди: 26 Още: 1 Филм Видео: H264/AVC; 23,967 fps; 960×720 (3 591 kb/s) Аудио: Японско; 2-канално; AAC; 48.0 KHz (275 kb/s) Публикувано от: qnkov Качено: Обновено:

Резюме

Ескафлоне е едно доста добро заглавие от жанра на приключенските. Има приятна анимация. Много добра музика и интересна история. Само дезайна на героите може да подразни някого но не и мен. Главната ни героиня се казва Хитоми. Тя (като повечето в подобни анимета) е съвсем обикновенна ученичка която иска да стане по-добра в отбора по бягане и обича да чете бъдещето на съученичките си с помоща на карти таро.
Повечето казват че е доста добра в това. Една нощ докато тренира бягане изведнъж тя получава някакви видения и мистериозен портал се отваря на игрището от който изкачат младия рицар Ван както и един земен дракон който той се опитва да убие като част от посвещаването си в рицарство. Завързва се битка в която Ван е на косъм да умре но бива спасен от Хитоми чиито видения изведнъж започват да пресказват бъдещето. Докато Ван вади сърцето на дракона за доказателство и Хитоми му се кара портала се затваря около тях и изведнъж те се оказват в Гея, родната земя на Ван където земята се вижда като Луна на небосвода. Това е земя в която бушува война между империята на Зайбах и всеки който им се противопостави. Тук рицарите носят огромни брони в стил mecha които се задействат с магията на едно драконово сърце и затова Ван е изпратен да вземе едно като част от посвещаването му в рицар. Той е наследник на трона на Фарнелиа. Едно малко кралство без особенно значение но което е собственик на Ескафлоне, една от малкото древни брони притежаващи значителна мощ. Нямаща голям избор Хитоми идва с него където е настанена като гостенка. Ван обявява че тя е дошла от луната и че той ще и помогна да се върне като открие начин да го стори. Ван е единствения оцелял от семейството си след като баща му и майка му са умрели а по-големия му брат се смята за загинал по време на битка с земен дракон при неговото посвещаване в рицарство. Всичко изглежда наред но кралстовото е изведнъж нападнато и опустошено от Зайбах които преследват Ескафлоне. Само Ван и част от жителите успяват да се спасят благодарение на предсказанията на Хитоми. От тук нататък започва епична история в която Ван се опитва да си отмъсти и се присъединява към тези воюващи срещу империята. Той е подпомаган от хора като Алан. Герой който е типичен средновековен рицар в блестяща броня и кавалерско отношение. Те заедно се опитват да вдигнат бунт сред останалите кралства подчинени на Зайбах и с помоща на Хитоми и нейните пресказания да спечелят войната. Но Зайбах се оказва много повече от това което изглежда и те скоро се оказват е битка срещу хора за които и не подозират.

 

Информация за превода
Превод и редакция: RyukoFanSubs

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 26/26 еп. + 1/1 филм

Преведено по релийза на: Неизвестен

Сркийншотове

Линкове за сваляне

Епизоди за гледане

Коментар

КЪМ МАНГА САЙТА
error: Съдържанието е защитено!