Мангата на Мацура Дарума – “Стоманата на Слънцето и Луната” (Taiyō to Tsuki no Hagane) е в пауза


Т
азгодишният 21-ви брой на списание Big Comic Superior на Shogakukan обяви в петък, че мангата на Мацура Дарума Taiyō to Tsuki no Hagane (“Стоманата на Слънцето и Луната”) е спряна, за да може автора да направи проучване.
На профила на мангата в Туитър по-късно ще бъде обявено кога ще се възобнови.

Мацура стартира мангата през юни 2020. Shogakukan публикуваха третата завършена част на 30 август в Япония. Тошики Мизутани и Нобору Хисаяма са ръководители на поредицата.

Мангата включва голям набор от истории, датирани от японската епоха “Tenpō” (1830-1844) до периодът Бакумацу (средата на 1800-те) и след това. Мангата се върти около нископоставения самурай Kōnosuke Ryūdo. Желанието на покойните му родители е да живее като блестящ самурай, но си има конкретна причина, поради която той не може да се издигне в по-голям ранк.

Дебютът на Мацура беше през април 2013 с мангата Kasane в списание Evening, която приключи през август 2018. Kodansha публикуваха 14-тата и последна част през септември същата година. Беше номинирана за Kodansha Manga Awards и the Manga Taisho Award през 2015.

Kodansha Comics стартираха публикуването на мангата на английски през 2017. Първата прожекция на филмовата адаптация беше на филмовия фестивал в Ньошатѐл , Швейцария пред юли 2018 и спечели наградата на публиката в чуждоезиковата категория. В Япония, филмът беше пуснат през септември същата година.

 

Превод [AnBu] Yasminah

Източник: animenewsnetwork

Препоръки

Eднa oт нaй-yдивитeлнитe cтpaни бeзcпopнo e Япoния. Aĸo ce ĸoлeбaeтe дaли тoвa e тaĸa, вижтe caмo тeзи дeceт яpĸи зaбeлeжитeлнocти. He пpaвят Cтpaнaтa нa изгpявaщoтo cлънцe пpeдпoчитaнa дecтинaция oт милиoни…

В Токио последна мода е да се пие кафе с бухал на рамото, като за това удоволствие японците се редят на дълги опашки и плащат пари за резервации, съобщава Асошиейтед…

Коментар

КЪМ МАНГА САЙТА
error: Съдържанието е защитено!
0
Защо не драснете едно коментарче?x