Селото на самураите, Шонай Ейгамура

За тези, които някога са мечтали да се върнат назад във времето и да се присъединят към безстрашните самурайски кохорти на средновековна Япония, за съжаление това все още не е възможно. Но могат да получат следващото най-добро нещо в провинцията на префектура Ямагата.

Нека си представим японски исторически реквизит в призрачно старинно селце и ще добием представа за това как изглежда Шонай Ейгамура. Сгушено в долина под величествения връх на планина Гасан, която се издига на заден план и равнините Ямагата, простиращи се отпред, това е буквално филмов сет, създал условията за заснемането на редица самурайски филми и драми, развиващи се в този конкретен период. Обектът е със сравнително голяма площ и три зони в стил Едо: планинско село, рибарско селище и пощенски град на въображаем път от старите дни.

Всеки, който е гледал доста японски филми през последните няколко години, ще открие, че всичко това изглежда странно познато. Там са заснети филми като „13-те убийци“ на Такаши Мийке и носителят на Оскар Окурибито.

Отваряйки вратите си като филмова площадка, в последствие обекта отваря вратите си и като туристическа атракция. Къщи, надупчени със стрели, и гигантски барикади, блокиращи прашните улици, напомнят за страховита и грандиозна битка. Облечени в самурайски одежди екскурзоводи „нападат от засада“ нищо подозиращите туристи и ги „бомбардират“ с откъси от информация. Повечето от сградите, при по-внимателен оглед, се оказват просто фасади, тъй като филмовите сцени на затворено обикновено се снимат в студио.

Телевизионни екрани в някои от импровизираните сгради излъчват реклами на най-новите филми, заснети на локацията, а сценарии и снимки са показани в музея на филмите Шонай Ейгамура в Мацугаока, намиращ се на кратко пътуване с автобус от открития комплекс. По-интересната част от музея обаче е самата история на това място.

В зората на ерата Мейджи, около три хиляди самураи от клана Шонай са разменили мечовете си за мотики и изчистват над двеста хектара пустош. След това те използват тази земя за отглеждане на черници, чиито листа се използват за хранене на копринените буби, като с времето мястото се превръща в процъфтяващ център за производство на коприна.

Препоръки

Клипът от филма показва атака от огромна сепия! Студио Toei пусна клип за аниме филма Оцеляване в дълбоки води! в петък. Клипът показва главните герои на филма атакувани от огромна…

Eднa oт нaй-yдивитeлнитe cтpaни бeзcпopнo e Япoния. Aĸo ce ĸoлeбaeтe дaли тoвa e тaĸa, вижтe caмo тeзи дeceт яpĸи зaбeлeжитeлнocти. He пpaвят Cтpaнaтa нa изгpявaщoтo cлънцe пpeдпoчитaнa дecтинaция oт милиoни…

Коментар

КЪМ МАНГА САЙТА
error: Съдържанието е защитено!
0
Защо не драснете едно коментарче?x