Genshin Impact спечели над 2 милиарда долара в световен мащаб!


Екшън ролевата игра на студио miHoYoGenshin Impact е спечелила около 2 милиарда щатски долара в световен мащаб от мобилни транзакции само за една година според организацията за анализ на данни от мобилни приложения Sensor Tower. Приблизително половината от тез пари са натрупани още в първите шест месеца от пускането на играта. Тя беше стартирана на 28 септември 2020 и стана третата най-печеливша мобилна “печатница” за пари в световен мащаб след Honor of Kings и PUBG Mobile.

Голяма част от клиентите на Genshin Impact са от Китай и повече от четвърт от печалбата през първата година (577 милиона щатски долара) идва от китайския пазар на iOS устройства. Дялът най-вероятно е по-голям, тъй като Sensor Tower не проследяват данни от Android магазини от трети страни. Япония е втория най-голям пазар с 23, 7 %, следвана от играчите в САЩ, които представляват 21%.

Genshin Impact е безплатна мобилна игра, въпреки че има привилегии за играчи, които искат да си купят елемента  “gacha”  . Налична е и за компютър и Playstation 4 и 5.

Превод: [AnBu] Yasmina

Оригинална статия: animenewsnetwork

 

Препоръки

Eднa oт нaй-yдивитeлнитe cтpaни бeзcпopнo e Япoния. Aĸo ce ĸoлeбaeтe дaли тoвa e тaĸa, вижтe caмo тeзи дeceт яpĸи зaбeлeжитeлнocти. He пpaвят Cтpaнaтa нa изгpявaщoтo cлънцe пpeдпoчитaнa дecтинaция oт милиoни…

Както всяка година, така и 2021 г., ще ни предостави добър набор от анимета, с които да си запълним времето. Доста продължения ще се излъчат, затова и годината е доста…

Коментар

КЪМ МАНГА САЙТА
error: Съдържанието е защитено!
0
Защо не драснете едно коментарче?x