Кое ви беше първото...

Известия
Изчисти всичко

[Закачена] Кое ви беше първото аниме?

22 Мнения
20 Потребители
5 Харесвания
738 Прегледа
SayronCordin
(@sayroncordin)
Преминаващ
Регистрирал се: преди 2 години

Зависи какво означава „първото“.
Първото, което изобщо съм гледал, без да знам, че е японско - „Андерсенови приказки“, на черно-бял „Респром“.

andersen monogatari

А първото, което съм гледал, съзнавайки че е аниме - „Доминион: Танкова полиция“, от видеокасета със скапан дублаж.

tank police
Отговор
Anaksunamun
(@anaksunamun)
Преминаващ
Регистрирал се: преди 1 година

Death Note 

Отговор
Kira_Shu
(@kira_shu)
Наблюдаващ

Voltron - defender of the universe, ако е твърде американска продукция, тогава Saber rider and the star sheriffs. И то е адаптирано за западната публика, тогава Sailor moon...което гледах на немски. хаха ок Crayon Shin-chan, Candy Candy, Princess Mononoke трябва да са били първите, но не помня в какъв ред.

Отговор
zippergalio
(@zippergalio)
Преминаващ

Разсъждавах наскоро и аз по тази тема - "Как започна магията с анимето?". Без да знам, че съм гледал аниме, мога да върна толкова назад, че да кажа някакви странни заглавия от някакви видеокасети с мега съмнителен дублаж, като най-известното и запомнящо се (за мен) измежду тях, е Princess Mononoke. Мога да кажа как чаках Dragon Ball по ZDF или някое друго, но първото, което съм гледал и си спомням, е The Mysterious Cities of Gold. И ме учудва, че са го давали някъде в края на 80-те и началото на 90-те. Гледал съм го с български дублаж.

Иначе съзнателната магия започна с Yu Gi Oh: Duel Monsters, Shaman King, Pokemon (срам не срам). При което се поинтересувах какво точно гледам и защо се различава толкова от американската анимация. Регистрирах се в определени сайтове като anidb. По някое време се появиха и RyuKo, които правеха четими преводи. И гледах Berserk и Monster. За мен истинската магия започна с тях и до ден днешен са ми от любимите.

Отговор
ivelinivailov
(@ivelinivailov)
Наблюдаващ
Регистрирал се: преди 6 месеца

Има ли смисъл да казвам? Много ясно, че е наруто 🤣 

Отговор
Страница 4 / 4
Споделяне:
КЪМ МАНГА САЙТА
error: Съдържанието е защитено!