Пролет 2004

Casshern [L-A]

1 епизоди · Live Action Completed Casshern
9.20

В един алтернативен свят, световната война най-накрая свършва оставяйки след себе си само болести и разруха. Генетичният инженер Dr. Azuma моли за помощ правителството за възпроизвеждането на нова-клетка, която той се кълне, че регенерира телата и с нейна помощ, ще възроди човечеството. Правителството обаче не откликва на молбата му. Решен на всичко за да завърши работата си Dr. Azuma приема тайно поръчката на зловеща военна организация. След инцидент в лабораторията му, нова раса от хора-мутанти известни като Shinzo Ningen започвот война срещу човечеството. Сега само войн известен като Casshern, надарен с неуязвимо тяло стои м/у Shinzo Ningen и разрушаването на света!!!
 

Информация за превода
Превод и редакция: StraightEse

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 1/1

Преведено по релийза на: Безгрупови английски субтитри 

Ghost in the Shell 2: Innocence

Production I.G
1 епизоди · Movie Completed イノセンス
7.83

След изчезването на Мотоко, Бато приема Тогуса за свой партньор. Двамата тръгват по следите на компания, която произвежда дефектни андроиди. Но дали дефектите са нарочно заложени или машините проявяват собствената си воля? И дали органичните създания наистина имат право да се нарекат „живи”?

 

Информация за превода
Превод: Chep92

Редакция: KoP3Le7o

Стайлинг/Тайпсет: Chep92

Тайминг/Корекции: KoP3Le7o

Караоке: Chep92

Кодиране/Вграждане: v3nk0y

Преведени епизоди: 01/01

Преведено по релийза на: По руски субтитри
Отаку България

Midori no Hibi

Studio Pierrot
13 епизоди · TV Completed 美鳥の日々
7.30

Сейджи Савамура е побойник известен в целият град. Но това всички да се страхуват от теб си води и своите проблеми. Няма момиче, което да не се страхува от него, затова на Савамура въобще не му върви с жените постоянно го отхвърлят. Една вечер в отчаянието си си казва, че дясната му ръка(по-известна като демонската дясна ръка) му е единствената приятелка. И за негова изненада на сутринта тя е приела женски облик. Как и защо…

 

Информация за превода
Превод и редакция: RyukoFanSubs

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 13/13

Преведено по релийза на: Неизвестен

Monster

Madhouse
74 епизоди · TV Completed モンスター
8.74

Доктор Тенма е японец, работещ в Западна Германия. Той има всичко – невероятни професионални способности,добра работа и красива годеница.Въпреки това, той се сблъсква с жестоката политика на болницата, в която работи,когато един ден му е наредено да отмени операция на човек, който е критично ранен в полза на друг пациент,който е с по-известен. След тази случка Тенам решава, че ще прави това,което мисли за правилно, независимо от политиката на болницата.
Един ден в болницата постъпват едно младо момче и по-малката му сестра. Момчето има куршум в главата – тежка операция,която Тенма знае, че само той е способен да извърши успешно. Но много скоро след това в болницата е докаран известен политик и началниците на Тенма искат той да оперира него първо. Д-р Тенма решава да направи каквото той смята за правилно и спасява живота на момчето.
Операцията, която извършва Тенма е успешна, но в съседната операционна зала други доктори не успяват да спасят политика и той умира. На Тенма му е отказано обещаното повишение, а годеницата му става все по-хладна към него и по-късно го напуска.
Но скоро след това започват да стават странни убийства, които облагодетелстват д-р Тенма много и той става заподозрян номер едно. Но детективите нямат доказателства срещу него. Постепенно се изяснява, че момчето, което докторът е спасил преди има пръст в убийствата и дори е нещо повече, от което изглежда…

 

Информация за превода
Превод: Ryuko FanSubs

Редакция:

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 74/74

Преведено по релийза на: Неизвестен

Mutsu Enmei Ryuu Gaiden: Shura no Toki

Studio Comet
26 епизоди · TV Completed 陸奥圓明流外伝 修羅の刻
7.56

Е, време е да изхвърлите мечовете. Но хайде, не е ли това основната част от самурайска история, казвате? Какъв вид самурайско аниме би било, ако главният герой няма меч? Краткият отговор на въпроса е ‘Този вид’. Видът „Mutsu Enmei Ryuu Gaiden: Shura no Toki“ е решил да покаже. Муцу Енмей-Рю е нещо като невъоръжени бойни изкуства, с които можете да победите произволен брой врагове, дори въоръжени. Това предаване разказва историята на три поколения практикуващи Муцу Енмей-Рю, докато се опитват да покажат и докажат стойността на своята дисциплина. Бойните сцени са страхотни и не съдържат шантави или фантастични ходове.

 

Информация за превода
Превод и редакция: Dexter_V и GFotaku

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 26/26

Преведено по релийза на: Неизвестен

Samurai Champloo

Manglobe
26 епизоди · TV Completed サムライチャンプルー
8.50

Не случайно в повечето големи списания за аниме това произведение е наречено Самурай Бебоп. Приликите в стила и начина на разказване е толкова близък до това на Каубой Бепоп че ако действието не се развиваше в тотално различна обстановка щеше да е просто плагиатство. Всеки епизод е сам за себе си и няма някакав сценарий който да се пренася през историите освен жалкото извинение с което започва всичко но и то е достатъчно защото не е фокуса на историята. За разлика от Бебоп тук няма различни стилове всеки епизод. Музиката не е нещо особенно но е подходяща за анимето. Главните ни герои са трима. Фуу е най-незначителната от тях но е и инициатора на историята. Освен това тя спасява (до някъде) главните ни герои в началото и затова те се съгласяват (привидно) да и помогнат да намери един човек от миналото си. Освен че е много лакома, постоянно си навлича беди и общо взето е хумористичния герой в историята. Муген е бивш пират, изгнаник осъден да живее на остров-затвор от който избягва като малък. Сега прекарва времето си главно като мародерства и търси силни противници. Може да се каже че той е героя-злодей въпреки че е малко пресилено но че си е рекетьор и луд за връзване си е чиста истина. Джин е човека с маниерите и благородното излъчване но и той си има тъмна тайна от миналото както и навика да поучава другите. Той е пълната противоположност на Муген като човек но също като него живее заради битките. 3 мата се срещат след като Муген и Джин подпалват (не точно те но са виновни) чайната където работи Фуу в опит да се убият един друг. Следва присъда и бърза екзекуция или поне така лорда на града се надява. Разбира се нашите не са на същата идея и избягват при което започват едно голямо пътешествие из Япония по следите на човека от миналото на Фуу. По пътя се натъкват на какво ли не от местни мафиоти и фалшификатори до религиозни проповедници и накрая се оказат лице в лице с най-добрите убийци на шогуна. Като цяло едно много добро аниме което заслужава да се гледа. Края разбира се не е точно това което се очаква и може да се каже че е направен по скоро в услуга не феновете от колкото на хода на историята. Но когато го гледах разбира се не съжалявах.
 

Информация за превода
Превод: Banitsa FanSubs

Редакция:

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 26/26

Преведено по релийза на: Anime-MX

Tenjou Tenge

Madhouse
24 епизоди · TV Completed 天上天下
6.95

За някои хора гимназията олицетворява възможност за ново начало, можеш да влезеш в нов клас, както и да завържеш нови приятелства. Обаче за Суичиро Наги и Боб Макихара, думата гимназия означава по-различно нещо, а то е шанс да станат най-добрите бойци в младежките си години! Лошото в цялата тази работа е, че Академия Тоудоу е най-трудното място за сбъдване на тази мечта. Тяхната гимназия е по-различна институция, вместо да се съсредоточава върху обикновените предмети, като математика и наука, тя е създадена с едничката цел да съживи бойните изкуства в Япония!

 

Информация за превода
Превод и редакция: Inuyasha (Мирослав Стоянов)

Стайлинг/Тайпсет:

Тайминг/Корекции:

Караоке:

Кодиране/Вграждане:

Преведени епизоди: 26/26

Преведено по релийза на: Неизвестен

КЪМ МАНГА САЙТА
error: Съдържанието е защитено!